Kom op tegen Kanker: nieuw uniek loopevenement!

Delen

Kom op tegen Kanker organiseert op zondag 18 maart een nieuw en uniek loopevenement: de 100km-run voor Kom op tegen Kanker.
De eerste editie vindt plaats op de terreinen van UAntwerpen en UZA. Een team van vier loopt in totaal 100 km en zamelt via acties en sponsoring 2500 euro in.De opbrengst van het evenement gaat integraal naar biomedisch kankeronderzoek.
Inschrijven kan op de site 100kmrun.be.

Kom op tegen Kanker introduceert een nieuw loopevenement ten voordele van kankeronderzoek. De 100km-run voor Kom op tegen Kanker is bedoeld voor teams van vier lopers, maar is geen estafette. De 100 km is de optelsom van de vier afstanden: 40 + 30 + 20 + 10 km = 100 km. Elke loper van het team neemt dus één afstand op zich. De 40km-loper begint, en elke 10 kilometer komt er een loper bij zodat ze samen over de meet komen. De 100km-run voor Kom op tegen Kanker is een loopevenement waar vooral teamgeest en samenwerking de doorslag geven. Studio Brussel-presentatrice Linde Merckpoel en Eén-presentatrice Saartje Vandendriessche zijn ambassadeurs van dienst, zij stellen ook zelf een eigen loopteam samen.

We kiezen ervoor om de lus te laten vertrekken en aankomen op een plaats waar zorg en onderzoek samenkomen.

Marc Michils

Algemeen directeur Kom op tegen Kanker

Teams halen geld op

Ieder team moet door middel van sponsoring en/of acties een bedrag van 2500 euro inzamelen om deel te nemen. Kom op tegen Kanker staat de deelnemers bij met tips & tricks, stelt promotiemateriaal ter beschikking en voorziet persoonlijke begeleiding van de verschillende teams.

Zorg en onderzoek komen samen

Het sportevenementenbureau GOLAZO neemt de praktische omkadering voor zijn rekening. Het exacte parcours wordt begin volgend jaar bekendgemaakt, maar is niet willekeurig gekozen. Het vormt een 8-vormige lus op en rond Campus Drie Eiken van de Universiteit Antwerpen en het UZA.

Financiering voor biomedisch onderzoek

De netto-opbrengst van de 100km-run voor Kom op tegen Kanker gaat integraal naar biomedisch kankeronderzoek waarbij behandelingen of geneesmiddelen worden getest bij patiënten om finaal de levenskwaliteit van kankerpatiënten te verbeteren en hun overlevingskansen te vergroten. Op die manier steunt Kom op tegen Kanker onderzoeksprojecten die een directe meerwaarde bieden voor de behandeling van kankerpatiënten, maar die onvoldoende financiering krijgen van de overheid en/of farmaceutische industrie.