Lichtpuntjes

Lichtpuntjes tegen kanker: Eén en Kom op tegen Kanker geven startschot nieuwe actie

Delen

Momenteel leven zo’n 222.500 mensen in Vlaanderen met kanker of de gevolgen ervan. Daarom geven Kom op tegen Kanker en Eén vandaag het startschot van de nieuwe Lichtpuntjes-actie. Heel Vlaanderen wordt opgeroepen om een lampion te kopen en op te dragen aan iemand die gemist wordt of steun kan gebruiken. De opbrengt van deze actie gaat naar zorginitiatieven voor mensen met kanker en hun naasten.

Daarnaast besteedt Eén in verschillende programma's aandacht aan de actie en de ziekte kanker. Zo brengt Iedereen beroemd opnieuw de rubriek 'Lichtpuntjes', en wordt de actie op 27 november afgesloten met de live-uitzending Lichtpuntjes tegen kanker met Siska Schoeters.

'Kanker is donker. En daarom willen we kankerpatiënten en hun naasten lichtpuntjes bieden', aldus Marc Michils, algemeen directeur Kom op tegen Kanker. 'Om hen te steunen en te tonen dat ze er niet alleen voor staan. Koop daarom een lampion op lichtpuntjestegenkanker.be en maak deel uit van het Grootste Lichtpunt tegen Kanker.'

Steun aan zorginitiatieven voor kankerpatiënten en hun naasten 
Deelnemen aan de Lichtpuntjes-actie is simpel: vanaf nu tot en met vrijdagmiddag 27 november kan je een lampion kopen en opdragen aan iemand die wordt gemist of steun kan gebruiken, via lichtpuntjestegenkanker.be. Elke naam wordt door een vrijwilliger met de hand op de lampion geschreven. Op 27 november worden alle lampionnen samengebracht op één locatie en live aangestoken tijdens Lichtpuntjes tegen kanker op Eén.

Je bepaalt zelf hoeveel je voor een lichtpuntje betaalt met een minimum van 25 euro. Je kunt ook samenleggen met vrienden, familie of collega’s of meedoen als bedrijf. Achter elke lampion zitten een persoonlijk verhaal en bijdrage. Met de netto-opbrengst van de Lichtpuntjes-actie kan Kom op tegen Kanker kankerpatiënten en hun naasten ondersteuning bieden in de vorm van een luisterend oor, activiteiten op maat, lotgenotencontact, informatie, praktische hulp of financiële steun. Deze steun is nog steeds broodnodig, want alhoewel twee op de drie mensen met kanker geneest, haalt een derde het helaas niet.

Deelnemen aan de Lichtpuntjes-actie is simpel: vanaf nu tot en met vrijdagmiddag 27 november kan je een lampion kopen en opdragen aan iemand die wordt gemist of steun kan gebruiken.

Marc Michils

Algemeen directeur Kom op tegen Kanker

Marc Michils

Slotmoment Lichtpuntjes tegen kanker

Op zaterdagavond 27 november zendt Eén het slotmoment van de lichtpuntjes-actie uit: Lichtpuntjes tegen kanker. In deze live-uitzending ontvangt presentatrice Siska Schoeters, te midden van duizenden lampionnen, enkele gasten die te maken kregen met kanker. Allemaal hebben ze een aangrijpend of hoopvol verhaal over wie voor hen een lichtpuntje is (geweest) en hen door moeilijke tijden heeft geholpen. Op het einde van de uitzending worden alle lampionnen aangestoken om zo het Grootste Lichtpunt tegen kanker te vormen.

Thema's: Fundraising