Iftar

Life Iftars maken kanker bespreekbaar bij mensen met migratieachtergrond

Delen

Kom op tegen Kanker en Hospitality Brussels slaan tijdens de ramadan de handen in elkaar met de 'Life Iftars', een initiatief om solidariteit met kankerpatiënten met een migratieachtergrond te tonen en kanker uit de taboesfeer te halen. Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker: ‘Tijdens de Life Iftars willen we kanker bespreekbaar maken en de angst rond de ziekte verminderen.'

Op 5 mei start de ramadan. Voor moslims een tijd van vasten, maar ook van solidariteit en verbondenheid. Tijdens de ramadan worden er overal iftars georganiseerd. Dat is de vastenmaaltijd waarmee moslims na zonsondergang hun vasten doorbreken.

Dit jaar slaan Kom op tegen Kanker en Hospitality Brussels tijdens de ramadan de handen in elkaar en lanceren de Life Iftars, een initiatief om solidariteit en verbondenheid met de kankerpatiënt in ons midden te tonen.

Tijdens de Life Iftars willen opkomen voor het leven en tegen kanker!

Ish Ait Hamou en Hada

Resp. choreograaf en kankerpatiënt

Hada en Ish Ait Hamou

Met de Life Iftars wil Kom op tegen Kanker de ziekte bespreekbaar maken daar waar het nog taboe is. De ngo organiseert dialoogtafels, geeft informatie en luistert naar de bezorgdheden en specifieke noden van de aanwezigen. Kom op tegen Kanker stelt er zich voor en maakt duidelijk wat de organisatie voor mensen met kanker en hun naasten kan betekenen. 'We willen luisteren naar de bezorgdheden en noden van de aanwezigen en tonen dat Kom op tegen Kanker er voor iedereen is, zonder onderscheid’, aldus Michils.

Kankerpatiënte Hada El Jaouhari getuigt over het belang van praten en een luisterend oor voor iemand die kanker (gehad) heeft.

Life Iftars op zes locaties

De kick-off van de Life Iftars vindt plaats op het Hospitality Festival op 3 en 4 mei in Brussel. Daarna volgen zes Life Iftars verspreid over Vlaanderen en Brussel: Antwerpen (16 mei), Schaarbeek (17 mei), Mechelen (18 mei), Gent (24 mei), Oostende (24 mei) en Genk (24 mei).

Thema's: Diversiteit