Life Iftars 2023

Life Iftars: samen aan tafel & kanker bespreekbaar maken

Delen

Zaterdagavond vonden voor de derde maal in zes steden Life Iftars plaats. Tijdens deze maaltijden, waarmee moslims na zonsondergang hun vasten doorbreken, willen we kanker uit de taboesfeer halen. De Life Iftars gingen door in Brussel, Genk, Gent, Mechelen, Vilvoorde en Antwerpen. Kom op tegen Kanker is er voor iedereen, zonder onderscheid. Dat willen we tonen op de Life Iftars.

Life Iftars 2023


Van 22 maart tot 21 april gaat de ramadan door. Voor moslims een tijd van vasten, maar ook van solidariteit en verbondenheid. Tijdens de ramadan worden overal Iftars georganiseerd. Dat is de maaltijd waarmee moslims na zonsondergang hun vasten doorbreken.

Op zaterdag 25 maart vonden er in zes steden voor de derde maal Life Iftars plaats. Feesten waarin solidariteit met mensen die het minder goed hebben centraal staat. Op deze Life Iftars wil Kom op tegen Kanker kanker bespreekbaar maken en uit de taboesfeer te halen. Dat gebeurt bijvoorbeeld door getuigenissen in panelgesprekken. 

Naziha Maher, expert mensen met een migratieachtergrond bij Kom op tegen Kanker: ‘We willen tonen dat Kom op tegen Kanker er voor iedereen is, zonder onderscheid. De Life Iftars zijn een mooie kans om het taboe rond kanker te doorbreken en met de moslimgemeenschap in gesprek te gaan over kanker.’ 

De Life Iftars vonden plaats in Brussel, Genk, Gent, Mechelen, Vilvoorde en Antwerpen. In samenwerking met verschillende organisaties: MOPA vzw, het huis van de Vrouw, GC De Kriekelaar, Avansa Citizenne, Golden Rose, Stadsacademie Schaarbeek, Avansa Limburg, We for Them, Basma, Diğerkâm vzw, Open Je Hart, AIF+, Stad Genk, CM Limburg, UAV, Bindus, Genesis vzw, Burgerplicht, Stad Gent, vzw Averroes, Wijkgezondheidscentra Rabot en De Sleep, de Tevhid Moskee, Rojm vzw, 1001 Schakels vzw, Stad Vilvoorde, Moskee Annasr, Al Minara, Vilvoorde Vrouwen vzw, Internationaal comité, ROJM vzw, Averoës Cycling, Welcome in Mechelen, Yaya Yaba Leki, Samana, stad Mechelen en Salaam vzw.