Marie-Claire, schoonheidsconsulente

Delen

‘Een kankerbehandeling vergt veel van je lichaam. Patiënten krijgen vaak een droge huid of verliezen hun haar en  wenkbrauwen. Tijdens een workshop van een halve dag geef ik hen een beetje eigenwaarde terug. Ik ga langs in het ziekenhuis en leg uit hoe ze hun huid kunnen verzorgen of hun wenkbrauwen kunnen bijtekenen.'

Wie er goed uitziet, voelt zich ook beter.

Marie-Claire Van Gijsel

Schoonheidsconsulente Look good, feel better

'In de loop van zo’n sessie zie je de mensen echt veranderen. In het begin reageren ze vaak wat achterdochtig, tot ik begin te maquilleren en ik toon hoe een paar eenvoudige tips meteen een heel verschil maken. Gaandeweg zie je ze echt openbloeien. Samen met de medewerkers van het ziekenhuis en de zorgvrijwilligers maken we het gezellig, met bloemen op tafel en een taartje tussendoor. We maken tijd voor de mens achter de patiënt en zetten de ziekte even opzij. Zo halen we de patiënten even uit hun cocon. En wie er goed uitziet, voelt zich meestal ook beter. Het mooiste compliment dat ik ooit kreeg, was van een deelneemster die vertelde dat ze door mij opnieuw in de spiegel kon kijken. Dat is waarvoor ik het doe, intussen meer dan tien jaar.’

 

Vind hier meer info over de verzorgingsactiviteiten Look good, feel better.

Thema's: Vrijwilligers Zorg