header allesoverkanker.be

Nieuwe allesoverkanker.be gelanceerd

Jongerensite mee geïntegreerd

Door Brecht Desplenter
Expert communicatie/webmaster
Delen

Bijna dag op dag acht jaar na de 'geboorte' van Alles over kanker heeft Kom op tegen Kanker vandaag de vernieuwde versie van z'n informatiewebsite gelanceerd. Met een volledig nieuwe look, heel wat nieuwigheden én de integratie van de jongerenwebsite Kankercounteren.

Acht jaar is een eeuwigheid in websiteland, dus zowel om technische als om inhoudelijke redenen was het tijd voor een nieuw kleedje. We overlopen even de veranderingen.

1. Nieuwe look, meer Kom op tegen Kanker

Naast de herkenbare illustraties van onze graficus Mariet legden we in het design vooral de nadruk op rust, leesbaarheid en een mooier gebruik van foto’s en video’s. De site heeft ook duidelijker een Kom op tegen Kanker-stempel, waar we in 2014 nog streefden naar een neutrale site.  

2. Betere navigatie

Bijna vier op vijf bezoekers raadplegen onze site via hun smartphone. Omdat een hoofdmenu dan een vervelende manier is om te navigeren, haalden we het weg. Elk type kanker heeft nu een eigen homepage, waar de bezoeker meteen toegang heeft tot alle relevante medische en niet-medische info.

Alles over kanker

In 2014 lanceerde Kom op tegen Kanker allesoverkanker.be. Een website met alle mogelijke informatie over kanker, bedoeld voor patiënten en hun naasten. Zowel medische info, steevast gecheckt door artsen/professoren, als informatie over alles waar kanker een invloed op heeft in het leven van (ex-)patiënten en naasten.

Met meer dan 1,5 miljoen gebruikers per jaar is de site voor héél veel mensen belangrijk. Daarom blijft allesoverkanker.be een absolute prioriteit voor Kom op tegen Kanker.

3. Toegankelijker en begrijpbaarder

Iederéén (bijv. ook mensen met een visuele handicap) moet van onze site kunnen gebruikmaken. Daarom lieten we de organisatie AnySurfer in verschillende fasen meekijken bij de ontwikkeling van de site. Daarnaast is alle medische info herschreven in eenvoudigere taal.

4. Woordenboek

Om de informatie nog begrijpbaarder te maken, introduceerden we de woordenboekfunctie: een aparte link op moeilijkere termen, waarbij extra uitleg over de pagina komt ingeschoven.

In tegenstelling tot in 2014 hebben we de look van de nieuwe website een veel duidelijkere Kom op tegen Kanker-stempel gegeven. Zo weten bezoekers meteen dat de informatie van een betrouwbare organisatie komt.

Brecht Desplenter

Expert communicatie/webmaster

5. Nieuws

Een nieuwe lotgenotengroep, een hogere terugbetaling, een aanpassing in de wetgeving rond verzekeringen … Op Alles over kanker gebeuren er continu updates, maar die konden niet uitgelicht worden. Nu wel, met een nieuwssectie op de homepage van elk type kanker.

6. Gezond leven

In het nieuw toekomstplan van Kom op tegen Kanker wordt extra ingezet op gezond leven. Informeren en sensibiliseren is daarbij superbelangrijk. Het luik over hoe je het risico op kanker kunt verkleinen, is daarom fel uitgebreid.

7. Apart jongerenluik

Naast allesoverkanker.be was er ook nog kankercounteren.be, op maat van jongeren met kanker. Jongeren hebben nood aan eigen content, herkenning … maar het grootste deel van de info op Alles over kanker geldt natuurlijk ook voor hen. En dus moesten zij telkens switchen tussen twee sites. Daarom is het jongerenluik Jong en kanker?! nu geïntegreerd in de site.

Wat is er niet veranderd?

Naast de veranderingen vind je op de nieuwe site nog steeds alle info die op de vorige stond. En ook de verhalen uit het magazine Leven, de uitgebreide activiteitenkalender, het overzicht van boeken en podcasts … Maar alles mooier, beter en duidelijker.