Emma Quintens bakt brownies

'Op je 10de kun je ook al iets voor het goede doel doen'

Delen

Ook als je nog klein bent, kun je al een groot hart hebben voor het goede doel. Zo bewees Estelle Quintens, die met wat hulp van vriendinnen en familie en haar kookkunsten geld inzamelde ten voordele van Kom op tegen Kanker.

‘Samen met een vriendinnetje wilde ik al langer iets doen voor het goede doel. Onze beide oma’s hebben kanker gehad, dus we wilden ons inzetten voor Kom op tegen Kanker. Een fuif of kindernamiddag was moeilijk, door corona. In ons dorp wordt ieder jaar een Amerikaans hamburgerfestivalletje gehouden. Ik ben zot van Amerika. En van brownies. Dus kwam ik op het idee om zelfgebakken brownies te verkopen. Want wie houdt er nu niet van chocolade?! De voorbereidingen waren best  vermoeiend. Met papa knutselde ik een kraampje in elkaar. Een hele dag heb ik staan bakken. Zonder de hulp van mama en mijn vriendinnen Emma, Kaat en Helena was het nooit gelukt. Gelukkig was de verkoop een groot succes. We hadden reclame gemaakt op Facebook en zo waren er al veel bestellingen binnengekomen. Ook de extra gebakken brownies raakten allemaal verkocht. De opbrengst bedroeg 554,29 euro! Ik kreeg die dag veel complimentjes en m’n hele familie – vooral mijn oma – was heel trots op mij. Zelf vond ik het vooral leuk dat je ook al zoiets kunt organiseren als je nog maar 10 bent. Misschien doe ik het volgende zomer wel opnieuw.’

Estelle Quintens

© Joost Joossen