Kristien, eventcoördinator

'Samen verleggen we grenzen'

Delen

‘Kom op tegen Kanker organiseert evenementen om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker, zoals de 1000 km en de 100km-run. Maar ook om aan onze achterban te vertellen waarmee we bezig zijn en welke richting we uit willen, zoals de beursuitreiking of het dankfeest. Tijdens zo’n evenement ben ik erg gefocust op mijn to do-lijstje. Pas na afloop dringen de emotionele verhalen echt door. In mijn hoofd lopen en fietsen vele actievoerders dan nog een extra rondje! Ik heb veel bewondering voor wie in zijn onmiddellijke omgeving of soms zelf geconfronteerd wordt met de ziekte, en toch de kracht en energie vindt om ongelooflijke prestaties neer te zetten. Dat mijn inzet iets kan betekenen – hoe klein ook – tijdens een kwetsbare periode in het leven van mensen, geeft mij veel voldoening. Toch kun je een evenement alleen naar een hoger niveau tillen met de steun van geëngageerde actievoerders, vrijwilligers en partners. Het is hartverwarmend om te merken dat ook zij via onze evenementen ervaren hoe betekenisvol hun inzet is. Samen verleggen we grenzen!’

Kristien Neyens

(c) Joost Joossen