Kris Cabus

'We tonen mannen met borstkanker dat ze niet alleen zijn'

Delen

Kris Cabus is bestuurslid van lotgenotengroep BorstkankerMAN vzw.

‘Met onze lotgenotengroep BorstkankerMAN willen we bereiken dat alle mannen weten dat niet enkel vrouwen borstkanker kunnen krijgen. En dat mannen dan ook snel reageren als ze iets voelen. Zelf ben ik meteen naar de dokter gestapt toen ik in 2010 een knobbeltje voelde. Gelukkig! De jaren na mijn behandeling was ik niet echt met kanker as such bezig. Tot ik de vraag kreeg om de lotgenotengroep mee op te starten. Ondertussen zijn we een jaar verder, en merk ik dat het mij heel veel energie geeft. Het gaat weliswaar over kanker, maar vooral over genezen, toekomst en perspectieven. In dat ene jaar hebben we al heel wat gerealiseerd, met onder meer de uitroeping van 7 oktober tot Internationale Dag van de BorstkankerMAN. Naast de focus op bewustwording kaarten we ook ongelijkheden in de regelgeving aan. Daarnaast hebben we 20 à 30 leden van wie er heel wat vooraf dachten dat ze de enige man met borstkanker ter wereld waren. Die zijn allemaal enorm blij om op onze bijeenkomsten een babbel met lotgenoten te kunnen doen. Dat wij daartoe bijdragen, is heel lonend.’

Lees meer over de lotgenotenwerking van Kom op tegen Kanker.

Kris Cabus

© Joost Joossen

Thema's: Lotgenoten