Praten met lotgenoten

Kom op tegen Kanker ondersteunt lotgenotengroepen, inloophuizen en open huizen over heel Vlaanderen, zodat (ex-)kankerpatiënten en hun naasten er hun verhalen en ervaringen kunnen uitwisselen met mensen die hetzelfde meemaken of meemaakten.

Hoe voelen andere (ex-)kankerpatiënten zich bij hun ziekte? Voelen zij zich ook zo ellendig na de chemo? Hoe gaan ze om met de onzekerheid? En wat betekent de kankerdiagnose voor hun omgeving?

Niemand kan zo goed op deze vragen antwoorden als iemand die hetzelfde meegemaakt heeft. Daarom kunnen kankerpatiënten tijdens en na hun behandeling terecht bij een lotgenotengroep voor contact met andere (ex-)patiënten, telefonisch, via e-mail of in groep. Sommige lotgenotengroepen hebben ook vrijwilligers die langsgaan bij patiënten in het ziekenhuis.

Online lotgenotencontact

Ook online kunnen lotgenoten hun verhaal delen met andere mensen met kanker en hun naasten. Daarvoor is er de online community.

Jongvolwassenen (16 tot 35 jaar) met of na kanker kunnen op de (besloten) Facebookgroep Jong & Kanker?! ervaringen uitwisselen met andere jongeren die weten wat het betekent om kanker te hebben.

Lotgenotengroep voor ouderen

Steun voor lotgenotengroepen

Kom op tegen Kanker vindt lotgenotencontact heel waardevol en ondersteunt lotgenotengroepen daarom zowel financieel als praktisch, en dit zowel tijdens het opstarten als daarna.

Praatcafé

Lijst van lotgenotengroepen

Vlaanderen telt meer dan 55 lotgenotengroepen die een aanbod opzetten voor oncologische patiënten en hun naasten. De meeste zijn georganiseerd rond een specifieke vorm van kanker.

Koffiemoment

Open huizen en inloophuizen

Deze huizen bieden informatie, een luisterend oor en lotgenotencontact met de steun van Kom op tegen Kanker. Je kunt er ook terecht voor ontspannende en creatieve activiteiten.

De klik voelen met een lotgenote, daar doe ik het voor.

Anita

Voorzitter lotgenotengroep EnVie

Anita, voorzitter van lotgenotengroep EnVie
Tags: Praten