Klaar Pauwels

'Zonder Rentree was het hopeloos verkeerd gegaan.'

Delen

Diabetesverpleegkundige Klaar Pauwels wilde na haar behandeling voor borstkanker snel weer aan het werk. Met de hulp van Rentree verliep die terugkeer vlot.

‘Met Valentijn vorig jaar kreeg ik de diagnose borstkanker. Toen in oktober het einde van de behandeling naderde, kwam ik in contact met Rentree. Ik stelde mezelf niet zo veel vragen over het werk hervatten. Zonder Rentree zou het dan ook hopeloos verkeerd zijn gegaan. Annelies van Rentree heeft me echt wel de ogen geopend. Het is namelijk meer dan weer je job opnemen: je bent niet alleen zelf veranderd, maar ook je omgeving is dat. Het leven was doorgegaan, terwijl het mijne op pauze had gestaan. Annelies maakte een plan op voor de praktische kant en deed me nadenken over wat ik aan mijn collega’s zou zeggen, hoe ik het aan mijn patiënten zou uitleggen waarom ik er anders uitzie … Ook over hoe ik er mijn gezin zou op voorbereiden. Eens ik beter was, heb ik uit een soort schuldgevoel heel hard voor hen gezorgd, en daar zou nu ook weer minder tijd voor zijn. Daarnaast hielp ze me door de laatste maanden van mijn herstel, én ze liet me ook een soort status van mijn leven opmaken. En daardoor heb ik beslist om bij te studeren. Want nu ik zo’n grote uitdaging heb overwonnen, wil ik mezelf nog eens extra uitdagen.’

Werken na kanker roept vaak vragen en twijfels op. Rentree zorgt voor gratis begeleiding met de financiële steun van Kom op tegen Kanker.

Ook op onze website www.allesoverkanker.be vind je heel wat info over werkhervatting tijdens of na kanker.

Klaar Pauwels

© Joost Joossen

Thema's: Psychosociaal Werk