gsm mobiel vrouw tablet

Zorgapps voor het eerst opgelijst

Delen

Er zijn duizenden en duizenden apps in de appstores op uw telefoon die beweren uw gezondheid te verbeteren. Veel apps zijn gratis of niet duur, toegankelijk en leuk. Maar welke apps kunnen echt nuttig en relevant zijn?  

Daarvoor kunt u nu terecht op allesoverkanker.be/apps. U vindt daar een overzicht van vooral Nederlandstalige zorgondersteunende apps. De apps zijn bedoeld om het emotioneel en sociaal welzijn van gebruikers te verbeteren. Ze zijn geschikt voor mensen met of na kanker en hun naasten, maar ook voor andere (chronisch) zieken. Medische apps (die ingezet worden als medisch hulpmiddel) en preventie-apps vindt u hier niet.  

De databank van apps is een initiatief van Kom op tegen Kanker. Een adviesgroep van patiënten en zorgverleners selecteerde apps die mensen met kanker (en breder: mensen met een ziekte) kunnen helpen bij hun emotioneel en sociaal welzijn.  

Bekijk de apps op allesoverkanker.be/apps. Meer informatie over de databank: allesoverkanker.be/vragen-over-de-apps.  

Gebruikt u een app die niet in de lijst staat? Bestaat een app niet meer of is er iets gewijzigd? Laat het weten aan kankerlijn@komoptegenkanker.be