Creatieve actie voor Kom op tegen Kanker

Organiseer een actie

Ook jij kunt een actie opzetten ten voordele van Kom op tegen Kanker. Wij helpen je graag op weg en zorgen ervoor dat het geld dat je inzamelt goed wordt besteed.

1. Bedenk je actie

Ga je voor een klassieker zoals een spaghettifestijn, een wafelenbak of een fuif? Als je deze acties goed organiseert en je voldoende aandacht aan de promotie besteedt, dan brengen ze zeker en vast heel wat op.

Of heb je een creatief idee? Aarzel dan niet om het om te zetten in een actie. Je zou weleens verrast kunnen worden door de opbrengst.

2. Vraag je actie aan

Zodra je actie-idee op punt staat, kun je je aanmelden als actievoerder. Kom op tegen Kanker contacteert jou daarna binnen de vijf werkdagen om je actie te bespreken.

Als blijkt dat je actie beantwoordt aan de voorwaarden om erkend te worden als officieel actievoerder van Kom op tegen Kanker, dan ontvang je het nodige attest. Je krijgt meteen ook een actienummer.

3. Zet je actie op poten

Prik een datum, zoek een geschikte locatie en plan je actie. Dat hoef je uiteraard niet alleen te doen. Je kunt rekenen op de steun van je districtscoördinator. Die overlegt met jou hoe je je actie het best aanpakt.

Ook bij het promoten van je actie helpt Kom op tegen Kanker je graag. Jij houdt ons op de hoogte van je actie, zodat die op onze website kan worden vermeld. Kom op tegen Kanker bezorgt je ook het nodige promotiemateriaal.

4. Verzamel en schenk geld

De opbrengst van je actie stort je op het bankrekeningnummer van Kom op tegen Kanker: BE03 4886 6666 6684. Vermeld het actienummer en het woord actie bij de vrije mededeling van je overschrijvingsformulier. Zo is meteen duidelijk over welke actie het gaat en dat het om actiegeld gaat. Je actienummer kreeg je samen met het attest om actievoerder te worden.

Het actiegeld overmaken kan alleen via een overschrijving en NIET via de website van Kom op tegen Kanker. Bij een online storting kan geen actienummer ingevuld worden en dat is essentieel om te zien over welke actie het gaat.

Willen mensen jouw actie graag steunen met een gift? Dan kan dat ook. Zij kunnen het geld storten op het rekeningnummer van Kom op tegen Kanker - BE03 4886 6666 6684 - met vermelding van het woord gift en jouw actienummer. Vanaf 40 euro per jaar is zo'n gift fiscaal aftrekbaar. BELANGRIJK: een donatie geldt pas als gift als er geen materiële tegenprestatie tegenover staat.

Wij helpen je graag