1000 km, vier etappes, één doel: kanker uit de wereld helpen. Het internationale peloton trekt in 2024 opnieuw naar een Franse stad om van daar 1000 km naar Mechelen te trappen. Een unieke belevenis voor getrainde fietsers die zich wel eens willen onderdompelen in de sfeer van een meerdaagse wielerronde.

  • Net als de nationale pelotons is het internationale peloton al volzet. Wil je op de hoogte gehouden worden wanneer er eventueel een plaatsje vrijkomt, meld je dan aan op de wachtlijst. Of denk eens na over een deelname aan De Col op voor Kom op tegen Kanker.

Vier dagen op de fiets

Het internationale peloton fietst vier dagen op rij een etappe van 250 km. Elke dag verhuist het hele circus naar een andere stad (dichter en dichter bij België), en jij legt die afstand, samen met de andere deelnemers telkens af per fiets. Het is belangrijk dat je goed getraind aan de meet komt. Bereid je voor deze internationale vierdaagse dus voldoende voor op de vele opeenvolgende uren in het zadel, de kans op zomerse temperaturen en het relatief aantal hoogtemeters.

  • Wanneer? Donderdag 9 tot en met zondag 12 mei
  • Waar? De startlocatie is de Franse stad Nancy. De aankomst op zondagavond vindt naar goede gewoonte plaats in Mechelen waar je samen met de fietsers van de nationale pelotons je ongelofelijke prestatie kunt vieren tijdens een feestelijke slotshow. 

Een écht peloton

We voorzien een professionele omkadering in een unieke sfeer. De organisatie is in handen van Flanders Classics, dat onder meer ook de Ronde van Vlaanderen organiseert. Het peloton wordt begeleid door motorrijders, politie en wegkapiteins. Je kunt rekenen op ervaren fietstechnici, medische bijstand, verschillende bevoorradingsposten onderweg, een lekkere lunch en een professionele massage voor de vermoeide spieren achteraf.

Startgeld en organisatiekost

Om mee te kunnen fietsen in het internationale peloton zamel je 6000 euro startgeld in. Dat gaat naar kankeronderzoek dat een directe meerwaarde heeft voor het welzijn van de patiënt én waarbij de financiële nood het hoogst is.

Daarnaast is er nog een organisatiekost:

  • Transport Mechelen - Nancy (facultatief): 130 euro 
    • Alleen transport nodig voor je fiets? Dan betaal je 60 euro (beperkt aanbod).
       
  • Verblijf (verplicht): 500 euro 
    • Vier overnachtingen in halfpension in een tweepersoonskamer. Voor een single kamer betaal je een toeslag van 175 euro. Het aantal single kamers is evenwel beperkt. Ze worden daarom voorbehouden voor mensen met een gegronde (medische) reden, en de toewijzing gebeurt in overleg en op basis van beschikbaarheid.
    • Water, frisdranken en koffie zijn inbegrepen bij de maaltijden, andere dranken zijn persoonlijk te betalen.

Gelieve deze organisatiekost ten laatste op 1 maart te storten op het rekeningnummer van Kom op tegen Kanker BE73 7333 3333 3860 mét vermelding van je actiecode. 

Het startgeld (6000 euro) dient ten laatste op 18 april overgemaakt te worden.

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? Dan vind je al een heleboel antwoorden in de lijst met veelgestelde vragen over het internationale peloton.