Zorgverlener

Zorgverleners ondersteunen

Kom op tegen Kanker bezorgt zorgverleners ondersteunend materiaal en een digitale nieuwsbrief rond psychosociale zorg in de oncologie. Daarnaast kunnen zorgorganisaties die inspelen op psychosociale noden van kankerpatiënten (financiële) steun krijgen van Kom op tegen Kanker.

Ondersteunend materiaal


Zorg na kanker

Minstens een op de vier patiënten heeft langdurige fysieke en/of mentale klachten na een kankerbehandeling. Daarom heeft het Kankercentrum van het UZ Gent, met de financiële steun van Kom op tegen Kanker, een nazorgtraject uitgewerkt: hier vinden zorgverleners tal van praktische tips rond onder meer seksualiteit, vermoeidheid, werkhervatting … En met deze powerpoint kunnen zorgverleners anderen sensibiliseren. 

Materiaal voor infosessies

In samenwerking met verschillende partners en ervaren hulpverleners ontwikkelde Kom op tegen Kanker materiaal dat zorgverleners kunnen gebruiken tijdens infosessies over voeding en kanker of over vermoeidheid bij en na kanker.

Digitale nieuwsbrief

Wil je als zorgverlener of betrokkene in de zorg op de hoogte blijven van wat reilt en zeilt rond psychosociale zorg in de oncologie? Handige (doorverwijs)tips ontvangen of meer info over de ondersteuning die Kom op tegen Kanker aanbiedt? Abonneer je dan op de digitale nieuwsbrief die Kom op tegen Kanker regelmatig verstuurt.

Opleidingen
 

Opleidingen van het Cédric Hèle instituut

Het Cédric Hèle instituut (CHi) is een Vlaams instituut voor psychosociale oncologie dat zich richt tot alle professionelen die actief zijn in de zorg voor mensen met kanker. Het CHi, een structurele partner van Kom op tegen Kanker, organiseert opleidingen en bijscholingen voor zorgverleners.

Opleidingen van Kom op tegen Kanker

Wie via Kom op tegen Kanker als vrijwilliger aan de slag gaat om patiënten en naasten te ondersteunen, krijgt eerst een basisopleiding. Ook als je al bij ons aan de slag bent als vrijwilliger, word je uitgenodigd voor navormingen die je helpen om nog beter in te spelen op de psychosociale noden van patiënten. Lees meer.

Activiteit lotgenotengroep

Steun voor psychosociale projecten

Heeft jouw organisatie een project dat op een innoverende manier inspeelt op psychosociale noden van kankerpatiënten? Dan kan het financiële ondersteuning krijgen van Kom op tegen Kanker.

Lotgenotengroep

Steun op organisatieniveau

Biedt jouw organisatie psychosociale ondersteuning aan kankerpatiënten en hun naasten? Dan kan ze financiële en andere ondersteuning krijgen van Kom op tegen Kanker.