Zorgvrijwilliger Kom op tegen Kanker

Vrijwilligers in jouw ziekenhuis

De ziekenhuisvrijwilligers van Kom op tegen Kanker zijn op vaste momenten aanwezig in meer dan 40 ziekenhuizen. Hierdoor kunnen kankerpatiënten hun verhaal eens vertellen aan iemand anders dan hun partner, familieleden of het ziekenhuispersoneel.

De bedoeling van deze vrijwilligerswerking is niet de bestaande hulpverlening van verpleegkundig personeel, psychologen, sociaal werkers ... over te nemen, maar ze aan te vullen. De zorgvrijwilligers informeren de patiënten over de diensten van Kom op tegen Kanker en andere instanties en organisaties, ze zijn een luisterend oor en ze kunnen problemen van patiënten signaleren aan de zorgverleners in het ziekenhuis. Daarbij gaat bijzondere aandacht naar mensen in een moeilijkere sociale situatie (bijvoorbeeld alleenstaanden), patiënten met financiële problemen, mensen met weinig opvang van familieleden, buren of vrienden, mensen met een migratieachtergrond ...

Heb je nood aan een gesprek met zorgvrijwilligers? Ontdek hieronder waar en wanneer ze aanwezig zijn in het ziekenhuis waar jij of een naaste wordt behandeld.