Op vrijdag 8 en zaterdag 9 mei zouden wij samen aanschuiven aan lange iftartafels. Kom op tegen Kanker, Vormingplus Citizenne en tal van andere organisaties wilden de uitdaging aangaan om de langste Life Iftar-tafel te vormen. Dat kan nu door de coronacrisis niet.

Iftar is de maaltijd die tijdens de ramadan direct na zonsondergang wordt genuttigd. Het samenzijn biedt de gelegenheid om solidariteit te tonen met kankerpatiënten met een migratieachtergrond en kanker uit de taboesfeer te halen. Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker: 'Tijdens de Life Iftars willen we kanker bespreekbaar maken en de angst rond de ziekte verminderen.'

Jammer genoeg dwingen de coronamaatregelen ons nu om fysiek afstand te houden. Maar social distancing? We bellen meer dan ooit met bekenden, en zijn misschien wel nog nooit zo verbonden geweest. Laten we van deze Ramadan meer dan ooit een periode van emotionele nabijheid maken. En denken aan wie we graag aan onze tafel hadden gehad, nu. Bij wie we gaan eten zouden zijn, vanavond. Wat we tegen hen zouden zeggen.  

Ramadan moebarak,

Kom op tegen Kanker

Volgend jaar ook een Life Iftar organiseren?

Als alles goed gaat, gaan Kom op tegen Kanker, Vormingplus Citizennen en tal van andere organisaties in 2021 Life Iftars mogelijk maken om zo samen de langste Life Iftar-tafel te vormen. Zodra de datum bekend is, lees je dat hier. Hopelijk doe je dan ook mee? 

Alle vragen en antwoorden over corona en kanker vind je op allesoverkanker.be/corona-en-kanker

Iftar
Iftar
Iftar
Iftar
Iftar