Angeline Vervaeke

'Dankzij de tip van de Kankerlijn ben ik er nog'

Delen

Op de laatste dag van 2019 zakte de grond onder Angeline Vervaekes voeten weg. ‘Uitbehandeld’: zo luidde het verdict. Hoewel Angeline niet meer zal genezen van baarmoederhalskanker, kon Kom op tegen Kanker haar een lichtpuntje aanreiken. Na een tip van onze Kankerlijn mocht ze deelnemen aan een studie naar een nieuw medicijn. ‘Ik voel me beter dan ooit en ben blij met elke extra dag.’

‘Uitbehandeld… Ik? Dat kan toch niet waar zijn. Ik was net 50 geworden. Mijn wereld stond stil. Ten einde raad begon ik aan 2020. Dankzij mijn zus Caroline kwam ik bij de Kankerlijn terecht. Daar hebben ze me aangemoedigd om een tweede opinie te vragen bij een andere arts in een ander ziekenhuis. Zo kreeg ik de kans om deel te nemen aan een klinische studie naar een nieuw medicijn voor ongeneeslijke baarmoederhalskankerpatiënten. Het was zwaar: ik kreeg opnieuw chemo en werd doodziek. Ik moest afscheid nemen van mijn haar, mijn paarden, een testament maken ... Maar met de steun van mijn familie en vrienden spartelde ik erdoorheen. En zie, vandaag ben ik er nog. Ik ben daar zo dankbaar voor. Aan alle andere kankerpatiënten wil ik zeggen: geef nooit op, ga op zoek naar een tweede opinie. Kijk naar mijn verhaal. Ik heb afgezien, maar het was absoluut de moeite waard.’

  • Bij de Kankerlijn kun je als (ex-)kankerpatiënt of naaste (anoniem) terecht voor een luisterend oor, deskundig advies of informatie over medische, psychologische, sociale en juridische aspecten van kanker. Ons professioneel team staat voor je klaar.
Angeline Vervaeke

© Joost Joossen