David Vansteenbrugge

David Vansteenbrugge wordt algemeen directeur van Kom op tegen Kanker

Delen

David Vansteenbrugge (32) volgt Marc Michils op als algemeen directeur van Kom op tegen Kanker. Na een inwerkperiode van drie maanden, neemt hij op 1 juni 2023 officieel de fakkel over. David brengt heel wat ervaring, ambitie en leergierigheid mee, zodat we de strijd tegen kanker de komende jaren nog verder kunnen opdrijven. Vanaf 1 september wordt Marc voorzitter van het bestuursorgaan. 

David deed de afgelopen jaren al ervaring op in uiteenlopende sectoren. Zo werkte hij als consultant in de reclamewereld en bij bedrijven die actief zijn in de digitale sector. Het voorbije anderhalf jaar werkte hij als algemeen directeur bij addData, een bedrijf dat hij zelf oprichtte en dat actief is in de wereld van artificiële intelligentie en big data. Waarom hij de switch naar Kom op tegen Kanker maakt, vertelt hij je graag zelf: 

‘Ik wil de kennis die ik heb opgebouwd graag inzetten op een meer duurzame manier en wil mee het verschil maken voor andere mensen’, aldus David. ‘Enkele jaren geleden verloor ik mijn moeder aan kanker. Ik weet dus welke impact de ziekte heeft, ook op de naasten van kankerpatiënten. Dat ik binnenkort als algemeen directeur van Kom op tegen Kanker mee kan wegen op de strijd tegen kanker en iets kan betekenen voor mensen die vandaag hetzelfde meemaken, zorgt voor extra motivatie.’ 

Ik ben mijn moeder verloren aan kanker. Ik weet dus welke impact de ziekte heeft.

David Vansteenbrugge

toekomstig algemeen directeur Kom op tegen Kanker

David Vansteenbrugge

Tegelijkertijd nemen we niet écht afscheid van Marc. Hij wordt op 1 september de voorzitter van ons bestuursorgaan en is alvast enthousiast voor de toekomst.  

‘We zijn erg verheugd om David te verwelkomen bij Kom op tegen Kanker. De ervaring die hij de afgelopen jaren opbouwde, zal de organisatie zeker ten goede komen’, aldus Marc. ‘Ik geef in juni met veel vertrouwen de fakkel door en vanaf september neem ik met volle goesting de rol van voorzitter van het bestuursorgaan op. Samen zorgen we ervoor dat Kom op tegen Kanker in de toekomst met nog meer impact kanker kan vermijden, bestrijden en verzachten.’