Bart Van Avermaet

'De solidariteit is overdonderend'

Delen

Acteur Bart Van Avermaet (beter gekend als Waldek onder de Thuis-fans) heeft een groot hart voor Kom op tegen Kanker. Met zijn team De BLAFtrappers organiseert hij al voor het tweede jaar een kunstveiling om geld in te zamelen.

‘Sinds mijn peterschap van de 1000 km in 2017, ben ik me blijven inzetten voor Kom op tegen Kanker. Zo heb ik al de startceremonie van de 1000 km in Mechelen verzorgd, sta ik elk jaar tijdens het Plantjesweekend aan een verkooppunt om mensen aan te sporen azalea’s te kopen, en blijf ik de 1000 km meefietsen met mijn team de BLAFtrappers. Ik had daarvoor nog nooit meegereden in een peloton en was overdonderd door de solidariteit tussen de fietsers. Iedereen fietst voor hetzelfde doel: er zijn fietsers die kanker hebben of ervan hersteld zijn, of meedoen voor een naaste met kanker. Hartverwarmend. De afgelopen jaren heb ik meegefietst voor mijn ‘Thuis’-collega Viv Van Dingenen en voor mijn buurmeisje Mona, die ondertussen genezen zijn. Mijn beide ouders zijn aan kanker overleden. Ik weet dus hoe belangrijk het is dat er voldoende middelen voor kankeronderzoek zijn. Daarom organiseer ik dit jaar, net zoals vorig jaar, een kunstveiling ten voordele van Kom op tegen Kanker. Ook al kan de 1000 km niet doorgaan wegens de coronapandemie, toch willen we ons inschrijvingsgeld, dat we via de veiling inzamelen, doneren aan Kom op tegen Kanker. Het uitzonderlijke werk dat ze verrichten, verdient blijvend onze steun.’

Bart Van Avermaet

© Joost Joossen

Thema's: Fundraising