Kleo Dubois

‘Door zorgverleners te ondersteunen, helpen we ook mensen met kanker’

Delen

Kleo Dubois werkt na een carrièreswitch als coördinator opleidingen en projecten in het Cédric Hèle instituut, dat structurele partner is van Kom op tegen Kanker.

‘Ik ben pedagoge van opleiding en werkte in de bijzondere jeugdzorg. Na tien jaar had ik nood aan een andere uitdaging. Uit de loopbaanbegeleiding bleek dat zorg voor mensen met kanker mij sterk interesseerde. Dat was geen verrassing: ik had al ervaring als monitor op de vakantiekampen van Kom op tegen Kanker. Ik schreef me in voor een opleiding psycho-oncologie. Nog voor die van start ging, reageerde ik op een vacature bij het Cédric Hèle instituut (CHi). Zo kwam ik in mijn huidige job terecht. Het CHi organiseert onder meer psychosociale opleidingen voor professionele zorgverleners die werken met mensen met kanker. Ik ben er een van de coördinatoren. Kinesisten, sociaal werkers, (thuis)verpleegkundigen, psychologen, artsen … allemaal nemen ze vandaag een deel van de steun op zich bij de emotionele, sociale en relationele moeilijkheden die kankerpatiënten ervaren. Nogal wat zorgverleners voelen de nood om zich daar verder in te verdiepen. Daar willen wij met onze opleidingen een antwoord op bieden. Zo brengen we niet alleen zorgverleners iets bij, maar helpen we ook mensen met kanker. Die carrièreswitch heb ik me nog geen moment beklaagd.’

Kleo Dubois

© Joost Joossen