Rianne Van Geel

'Ik ben niet alleen'

Delen

Als je ziek bent, doet een bemoedigend woord deugd. Kom op tegen Kanker bezorgde zijn donateurs een postkaart waarop ze een boodschap voor een jongvolwassene met kanker konden schrijven. Eén van die jongeren is de 22-jarige Rianne Van Geel. Ze kreeg voor de tweede keer de diagnose leukemie en bedankt alle donateurs die een kaartje hebben gestuurd.

‘Afgelopen zomer kreeg ik te horen dat ik opnieuw leukemie heb. Ik had  net de draad van mijn leven weer opgenomen. Toen ik dik twee jaar geleden ziek werd, moest ik stoppen met mijn studies vroedkunde. Maar daarna heb ik mijn tweede en derde jaar kunnen afwerken. Ze hadden  gezegd dat het misschien te zwaar zou zijn, maar ik moest en zou slagen. Doelen stellen vind ik belangrijk. Geen wereldschokkende prestaties, maar gewone dingen die anderen misschien vanzelfsprekend vinden, maar die voor mij op dat moment wél grootse verwezenlijkingen zijn. Ik moest nog acht weken stage lopen toen ik terug kanker bleek te hebben. Dankzij de kaartjes die ik van de donateurs van Kom op tegen Kanker heb ontvangen, voel ik me gesteund. Eén mevrouw verwees naar mijn verhaal en mijn foto in de brief over de kaartjesactie. Ze schreef: “Je komt er wel, dat zie ik aan de lach op je gezicht”. Anderen vertellen hun eigen verhaal. Uit die boodschappen put je moed, ook al komen ze van onbekenden. Je weet: ik ben niet alleen. Aan de mensen die hun adres op hun kaartje hadden gezet, heb ik dan ook iets teruggestuurd. Ik wilde laten weten hoeveel hun woorden betekenen.’

Rianne Van Geel

© Joost Joossen