Ontmoetingsdag jongvolwassenen

Gepaste steun voor jongvolwassenen

Jongvolwassenen met kanker staan voor heel wat uitdagingen. Daarom organiseert Kom op tegen Kanker ontmoetingsmogelijkheden voor kankerpatiënten tussen 17 en 35 jaar én zet het zich in om de zorg en de levenskwaliteit van deze doelgroep te verbeteren.

Buddywerking jongen met kanker

Buddywerking

Een buddy geeft een jongere met kanker een duwtje in de rug om tijdens of na de ziekte verder te gaan met het leven en sociale contacten te onderhouden.

Ontmoetingsdag jongvolwassenen

Ontmoetingsdagen

Tijdens de ontmoetingsdagen kunnen jongvolwassenen met kanker ervaringen uitwisselen met andere jongeren die begrijpen wat het betekent om kanker te hebben.

Jongeren met kanker

Vakantieweek

Tijdens de gratis vakantieweek die Kom op tegen Kanker organiseert aan zee kunnen jongvolwassenen met kanker lotgenoten ontmoeten en zich samen ontspannen.

Congres_jong_en_kanker

AYA-movement

AYA Movement is een platform waarop jongeren samen met zorgverleners beleidsvoorstellen uitwerken. Dit platform wil de levenskwaliteit van en de zorg voor jongvolwassenen verbeteren.

kankercounteren.be

Kankercounteren.be

Op deze website van Kom op tegen Kanker vinden jonge mensen met kanker steun bij elkaar en alle info over initiatieven voor hen. Ook op de gelijknamige Facebookpagina delen ze vragen en ervaringen.