Laurent D'Haeyer

'Ik maak graag tijd voor een praatje'

Delen

Laurent D'Haeyer werkt al twintig jaar als logistiek vrijwilliger voor Kom op tegen Kanker.

‘Al 20 jaar lang ben ik kind aan huis in negen Oost-Vlaamse ziekenhuizen. Gelukkig niet als patiënt, wel als logistiek vrijwilliger. Ik zorg ervoor dat het patiëntenmagazine Leven en de informatiebrochures van Kom op tegen Kanker in de displays van de afdeling oncologie belanden. Om de drie maanden wordt een groot pallet met onder meer 3000 tijdschriften in m’n garage geleverd. Daarna laad ik mijn auto helemaal vol en start ik mijn ronde. Na enkele weken spring ik hier en daar nog eens binnen om te kijken of er voldoende publicaties op voorraad zijn. Na al die jaren kennen de verpleegkundigen me goed. Hier en daar bieden ze me zelfs een koffietje aan. Ik sta ervan te kijken hoeveel patiënten me aanspreken als ik met m’n karretje rondga. Mensen zitten daar soms uren te wachten op hun chemo. Ik maak dan graag tijd voor een praatje. Tijdens vormingen van Kom op tegen Kanker heb ik geleerd om nog beter om te gaan met reacties van patiënten. Twaalf jaar geleden verloor ik mijn vrouw aan kanker. Zij deed al vrijwilligerswerk voor Kom op tegen Kanker en spoorde me aan om mee te helpen. Sinds haar overlijden is mijn engagement nog toegenomen. Het geeft me veel voldoening om een verschil te maken voor wie door de ziekte wordt getroffen.’

Wil je net als Laurent meehelpen bij het verspreiden van informatie naar kankerpatiënten en zorgverleners? Meld je aan als logistiek vrijwilliger

Laurent D'Haeyer

© Joost Joossen