Kom op tegen Kanker geselecteerd voor De Warmste Week

Delen

The A-team, een initiatief van onze jongerenwerking, werd geselecteerd als een van de 200 projecten van De Warmste Week. 

Het thema van De Warmste Week dit jaar is 'Kunnen zijn wie je bent, dat verdient iedereen'. Uit alle ingediende projecten selecteerde een jury 200 waarvoor geld wordt ingezameld. Stuk voor stuk 'creatieve en warme initiatieven die concreet iets in beweging brengen en bruggen bouwen tussen mensen', klinkt het.

Een van die 200 projecten is een initiatief van onze jongerenwerking: 'The A-team voor jongeren met kanker'. Dat project wil jongvolwassenen getroffen door kanker (AYA's) zoveel mogelijk zichzelf laten zijn en hun veerkracht versterken op drie manieren:

  • door hen informatie op maat te bieden,
  • door een A-team van AYA-ervaringsdeskundigen op te richten die in het ziekenhuis AYA's één-op-één ondersteuning biedt,
  • door AYA's online en live lotgenotencontact te bieden.

Doelen waarvoor onze jongerenwerking en AYA Movement zich al langer inzetten. En dat is nodig, omdat voor jongvolwassenen een kankerdiagnose een extra harde klap is. Ze zijn volop aan hun toekomst aan het timmeren, en dan blaast een nachtmerrie plots al hun plannen weg. Bovendien is de zorg tijdens en na de behandeling vaak niet afgestemd op hun behoeften. Die verschillen sterk van andere kankerpatiënten, die meestal ouder dan 50 jaar zijn.

Thema's: Jongvolwassenen