Dag tegen Kanker gele lintje

Kom op tegen Kanker plaatst solidariteit met kankerpatiënten en naasten centraal op 20ste Dag tegen Kanker

Delen

Op donderdag 17 oktober is het de Dag tegen Kanker. Dan roept Kom op tegen Kanker Vlaanderen op om (ex-)kankerpatiënten en hun omgeving een hart onder de riem te steken. Dit jaar al voor de 20ste keer. ‘Vandaag leven zo’n 250.000 mensen met en na kanker. Iedereen kent wel iemand in zijn familie of vriendenkring die getroffen is door de ziekte. Laat donderdag je hart spreken voor kankerpatiënten en hun naasten en toon dat ze er niet alleen voor staan.’

Het gele lintje verbindt iedereen in de strijd tegen kanker

Kom op tegen Kanker organiseert de Dag tegen Kanker elke derde donderdag van oktober met de steun van meer dan 300 zorgorganisaties, ziekenhuizen, lokale overheden, woonzorgcentra … Personeelsleden van die organisaties dragen tijdens de Dag tegen Kanker het gele lintje als teken van solidariteit en verbondenheid met al wie door kanker wordt getroffen. Daarnaast spelden honderden vrijwilligers die dag het gele lintje op bij ziekenhuisbezoekers. Meer dan 250.000 mensen zullen het gele lintje dragen. Een symbolisch getal, want er leven vandaag in Vlaanderen zo’n 250.000 mensen met en na kanker.

Hartverwarmende activiteiten in ziekenhuizen en zorgorganisaties

Bijna alle Vlaamse en Brusselse ziekenhuizen en een aantal zorgorganisaties leggen hun patiënten en cliënten op de Dag tegen Kanker extra in de watten. Ze zetten tal van hartverwarmende activiteiten op touw, waaronder verwenontbijten, maar ook workshops stijladvies, massage en voeding. Het volledige overzicht van deelnemende partners en activiteiten vind je via de zoekfunctie op de website www.dagtegenkanker.be.

Ook online je hart tonen

Wie naar www.dagtegenkanker.be surft, kan via een applicatie een persoonlijke boodschap sturen naar iemand met kanker of diens naaste. Alle berichten samen vormen één lange hartslaglijn.

Met #dagtegenkanker post Kom op tegen Kanker donderdag een foto van het gele lintje op sociale media. De organisatie roept op om de post massaal te delen met de hashtag #dagtegenkanker en zo de verbondenheid met kankerpatiënten ook online te tonen.

Frank Deboosere steekt patiënten hart onder de riem in regio Mechelen

Als campagneleider van Kom op tegen Kanker steekt Frank Deboosere kankerpatiënten een hart onder de riem in de regio Mechelen. In de voormiddag bezoekt hij kankerpatiënten op de oncologische afdeling in het AZ Sint-Maarten. In de namiddag trekt hij naar basisschool De Parel in Niel.

Ook in andere regio’s tonen BV’s hun solidariteit. Onder andere Dana Winner, Davy Gilles, James Cooke en Guy Swinnen maken tijd voor kankerpatiënten en hun naasten. Tot slot gaan algemeen directeur Marc Michils en de beer van 30 jaar Kom op tegen Kanker op bezoek in enkele ziekenhuizen, zorginstellingen en scholen.