helen b

Kom op tegen Kanker verkoopt mondmaskers ten voordele van jongerenwerking

Gentse ontwerper helen b zorgt voor exclusieve illustratie

Delen

Kom op tegen Kanker verkoopt stoffen mondmaskers om de mensen rond je te beschermen én de strijd tegen kanker te steunen. Creatief onderneemster helen b, die zelf haar mama verloor aan de ziekte, tekende kosteloos het exclusieve ontwerp. De opbrengst gaat naar de jongerenwerking van Kom op tegen Kanker. Ook Vive le vélo verkoopt mondmaskers ten voordele van Kom op tegen Kanker.

Marc Michils: ‘Het beloofde met acties als de 1000 km en 100km-run een goed gevuld voorjaar te worden voor Kom op tegen Kanker. Helaas strooide corona roet in het eten en moesten we tal van evenementen annuleren. Met de verkoop van mondmaskers willen het verlies aan fondsen enigszins compenseren. Helen Blanchaert, beter gekend als helen b, zorgde voor het exclusieve ontwerp. De opbrengst gaat naar onze jongerenwerking. We zijn ook verheugd met het initiatief van Vive le vélo om mondmaskers te verkopen ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zo heb je als koper nog meer keuze en mogelijkheden om een steentje bij te dragen in de strijd tegen kanker.'

helen b tekent exclusieve illustratie

Op de vraag om voor Kom op tegen Kanker een mondmasker te ontwerpen, reageerde de Gentse ontwerpster Helen Blanchaert meteen positief. ‘Ik ben Kom op tegen Kanker zeer genegen’, vertelt ze. ‘Mijn mama is gestorven aan kanker, en dat was de aanleiding om met helen b te beginnen. Toen mijn mama zwaar ziek was en op palliatieve lag, ben ik beginnen tekenen, gewoon om mijn zinnen te verzetten. Mijn mama bleef me stimuleren om meer Helen in mijn tekeningen te leggen. Na haar dood ruilde ik mijn job als maatschappelijk assistent voor een bestaan als ontwerper. Sindsdien maak ik alleen nog tekeningen die genoeg Helen zijn.’

We hebben gekozen voor een kwalitatief exemplaar uit drie lagen katoen dat goed aansluit.

helen b

ontwerper

helen b

Ook voor Kom op tegen Kanker tekende Helen een mondmasker in haar eigen kenmerkende stijl: een frivool bloemenmeisje met het logo van Kom op tegen Kanker als patroon. ‘Het is een subtiele knipoog naar het Plantjesweekend in september, want ook dat zal misschien niet zonder mondmaskers kunnen doorgaan’, zegt Helen. ‘We hebben gekozen voor een kwalitatief exemplaar uit drie lagen katoen, met een clip die mooi aansluit rond de neus. De opbrengst van de verkoop gaat volledig naar Kom op tegen Kanker. Zelf bieden we dit seizoen geen mondmaskers meer aan. Wie toch nog een masker van helen b wil dragen, kan dus bij Kom op tegen Kanker terecht.’

helen b
mondmasker
mondmasker
helen b

Opbrengst naar jongerenwerking

Elk jaar krijgen bijna 1000 jongvolwassenen (17- tot 35-jaar) te horen dat ze kanker hebben. De ziekte zet hun leven op z’n kop. Werken of studeren lukt niet meer. Chillen met vrienden, een eigen gezin of woning uitbouwen evenmin. Bovendien ontmoeten ze – in tegenstelling tot andere patiënten – amper leeftijdsgenoten die in hetzelfde schuitje zitten. Daarom bouwt Kom op tegen Kanker aan een community, offline met activiteiten om even te ontsnappen uit het ziekenhuis en lotgenoten te ontmoeten, online met kankercounteren.be en een gesloten Facebookgroep kankercounteren. Daarnaast financiert de ngo onderzoek dat hun overlevingskansen verhoogt en hun leven na kanker verbetert. De opbrengst van de verkoop van de mondmaskers gaat integraal naar de jongerenwerking.

Praktische info

Het mondmasker bestaat uit drie lagen en is wasbaar op 60 graden. Het gaat om het zogenaamde eendenbekmodel met zwarte elastieken achter de oren. Het is niet geschikt voor medisch gebruik. Het exclusieve mondmasker kost 14,50 euro per stuk. Vanaf 4 stuks betaal je 12 euro per masker. 

Opgelet: onze voorraad mondmaskers ontworpen door helen b is tijdelijk uitgeput. Vanaf 15 augustus is er nieuwe voorraad. Bestel nu alvast jouw exemplaar (dat vanaf midden augustus geleverd wordt).

helen b

Mondmaskers Vive le vélo

We zijn heel dankbaar dat ook Vive le vélo mondmaskers verkoopt ten voordele van Kom op tegen Kanker. Je hebt de keuze tussen vijf hippe ontwerpen en kunt de maskers los (€ 9,99 incl. btw) of in pakketjes van drie (€ 24,99 incl. btw) of 5 stuks (€ 39,99 incl. btw) bestellen. De opbrengst gaat integraal naar de strijd tegen kanker.

mondmaskers Vive le vélo