Thuishospitalisatie

'Maak thuishospitalisatie beschikbaar voor iedereen'

Delen

Kom op tegen Kanker wil dat thuishospitalisatie overal beschikbaar wordt. De enige manier waarop patiënten momenteel thuishospitalisatie kunnen krijgen, is via regionale proefprojecten omdat er nog geen wettelijk en financieel kader is. In een nieuw rapport formuleert Kom op tegen Kanker een aantal randvoorwaarden om van thuishospitalisatie een succes te maken.

Thuishospitalisatie stelt de patiënt centraal en draagt zo bij tot een betere kwaliteit van zorg. Het laat patiënten toe om hun behandeling gemakkelijker te combineren met hun gezinsleven, sociaal leven, hobby’s, werk, studies … Momenteel is er geen wettelijk en financieel kader, waardoor thuishospitalisatie niet voor iedereen beschikbaar is. We zijn daarom blij dat vicepremier en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke hiervoor de nodige initiatieven nemen. 

Marc Michils, algemeen directeur Kom op tegen Kanker: ‘We financieren een proefproject rond thuishospitalisatie in Kortrijk, Onco@home. De reacties daar zijn heel positief. Bijna alle patiënten uit het proefproject geven de voorkeur aan thuishospitalisatie.'

Lees hier meer over het rapport.