Plantjesweekend

Het Plantjesweekend

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over de plantjesverkoop? Wellicht vind je het antwoord in deze FAQ.

Over de plantjes

 • Bij een van de honderden plantjesteams van vrijwilligers tijdens het Plantjesweekend van 17, 18 en 19 september. Je treft hen aan winkels, op de markt, aan huis … Vind hier een verkooppunt in je buurt.
 • Via de webshop tot 19 september (16u) 
  In de webshop heb je keuze uit drie producten:
  • een plantje (€ 7) dat je afhaalt bij een Aveve naar keuze op 25, 27, 28 of 29 september. (Het is niet mogelijk om een plantje dat je koopt via de webshop af te halen bij een team van vrijwilligers.)
  • een geschenkpakket met plantje, bloempot en boodschapje in een geschenkverpakking (€ 25) dat geleverd wordt op een adres naar keuze
  • een plantje (€ 7) voor de zorg. Kom op tegen Kanker schenkt je plantje aan een zorgverlener in een ziekenhuis. (Het is niet mogelijk om een specifieke zorgverlener, specifiek ziekenhuis of specifieke afdeling te kiezen.)

Verkoop door vrijwilligers tijdens het Plantjesweekend

Vrijwilligers verkopen hun plantjes aan winkels, op markten, huis aan huis … tijdens het Plantjesweekend van 17, 18 en 19 september. Vind hier een verkooppunt in je buurt.

Webshop - Algemeen

In de webshop heb je de keuze tussen 3 producten:

 • Kocht je een plantje voor afhaling bij Aveve? Denk er dan aan om je plantje af te halen bij de Aveve die je selecteerde. Afhalen kan op 25, 27, 28 en 29 september. Neem je orderbevestigingsmail mee als bewijs of toon hem op je smartphone.  
 • Kocht je een plantje voor de zorg? Dan hoef je hier na aankoop niets voor te doen. Wij bezorgen de geschonken plantjes aan zorgverleners in de ziekenhuizen. 
 • Kocht je een geschenkpakket? De ontvanger van het pakket ontvangt na aankoop een mail met de uitnodiging om een leveringsmoment in te plannen. 

Webshop - Plantjes afhalen bij Aveve

Er doen in totaal 141 Aveve-winkels mee. Dat zijn niet alle Aveve-winkels. Vind hier het overzicht van deelnemende Aveve-winkels. De openingsuren van de winkels vind je op de website van Aveve.

Geen Aveve in je buurt? Koop je plantje bij onze vrijwilligers tijdens het Plantjesweekend van 17, 18 en 19 september. Vind hier een verkooppunt in je buurt. Of doe jezelf een geschenkpakket cadeau via de webshop.

Webshop - Plantje voor de zorg

Nee, dat is niet mogelijk. Dat zou logistiek een enorme klus zijn. We verdelen de geschonken plantjes aan zorgverleners in de ziekenhuizen.

Webshop - Geschenkpakket

Zet iemand in de bloemetjes met een geschenkpakket! Het pakket is nieuw sinds dit jaar en het ideale cadeau om iemand te steunen, te bedanken of te laten weten dat je aan hem of haar denkt.

Een geschenkpakket bestaat uit

 • een azalea-plantje
 • een ecologisch bloempotje
 • een houten plantensteker met gegraveerde boodschap. Je hebt keuze uit vier boodschappen:
  • Jij verdient een bloemetje
  • Speciaal voor jou
  • Dank je wel
  • Ik denk aan je

Plantjes voor bedrijven

Met je bedrijf of organisatie plantjes aankopen? Een uitstekend idee! Doe je medewerkers of relaties een plantje cadeau. Of fleur het kantoor of de winkel op met onze kleurrijke azalea's. Bestel de plantjes per doos van 20 of pak uit met geschenkpakketten. Op 19 september sluiten we de verkoop af. Vind hier meer info.

Varia

De opbrengst van het Plantjesweekend gaat naar steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten en hun naasten. Kanker heeft een grote impact op hun levens. Daarom zorgt Kom op tegen Kanker voor de nodige ondersteuning in de vorm van een luisterend oor, informatie of financiële steun en voor activiteiten, lotgenotencontact, praktische hulp in je buurt. 

Niet gevonden wat je zocht?

Contacteer ons via plantjesweekend@komoptegenkanker.be. We helpen je zo snel mogelijk verder.