Zorgboerderij Loutieju

ZOC/Zorgorganisaties
Promotors:
Esther Geboers (LouTieJu)
Project Partners:
LouTieJu
Trajectum
Budget uitgereikt door Kom op tegen Kanker:
€127.189

Samenvatting

Vzw LouTieJu is een zorgboerderij die haar werking voornamelijk richt op kinderen die getroffen worden door kanker, hun brussen en hun ouders. Daarnaast biedt ze ook plaats aan kinderen waarvan één van de ouders getroffen is door deze ernstige ziekte.
Met haar activiteiten wil zorgboerderij LouTieJu de mentale gezondheid van zowel de patiënten als hun gezin positief beïnvloeden en ervoor zorgen dat positieve energie opgedaan kan worden om deze moeilijke tijd door te komen en dit in de mooie, ontspannende en rustgevende omgeving van de zorgboerderij tussen de dieren en in de natuur.

Voor de patiëntjes zelf is het belangrijk dat ze zich goed in hun vel blijven voelen ondanks hun ziekte met de daarbij horende ongemakken. Ze hebben zoveel mogelijk positieve energie nodig bij het voeren van hun strijd.
De brussen-activiteiten zijn er om zowel broer als zus extra aandacht te geven die ze door deze moeilijke omstandigheden en in deze drukke periode soms moeten missen.
Tijdens deze activiteiten willen we ook de ouders een hart onder de riem steken en hen een lichtpunt bieden in de moeilijke tijd waarin hun gezin nu zit. We willen hen meegeven dat er naast de zware strijd ook nog mooie herinneringen gemaakt kunnen worden.

Het kleinschalige karakter van zorgboerderij LouTieJu (activiteiten per gezin of met beperkt aantal gezinnen), de extra maatregelen wat betreft hygiëne en kiembeperkend dieet en de frequente basis waarmee activiteiten aangeboden worden, zorgen ervoor dat gezinnen met een gerust hart en op basis van de eigen noden aan de activiteiten kunnen deelnemen.