Gepaste steun aan mensen met een migratieachtergrond

(Ex-)kankerpatiënten met een migratieachtergrond kunnen dankzij de steun van Kom op tegen Kanker hun verhaal kwijt bij zorgvrijwilligers met dezelfde achtergrond. Deze vrijwilligers zoeken ook mee naar antwoorden op de vragen die aan bod komen tijdens individuele gesprekken, koffienamiddagen of andere activiteiten.

Daarnaast ijvert Kom op tegen Kanker ervoor dat (ex-)kankerpatiënten met een migratieachtergrond een goede gezondheidszorg krijgen.

Koffiemoment voor Marokkaanse vrouwen

Koffienamiddagen voor Marokkaanse vrouwen

In samenwerking met de Vereniging voor Ontwikkeling en Emancipatie van Moslims organiseert Kom op tegen Kanker elke maand een gezellige, informele koffiebabbel voor Marokkaanse vrouwen.

Mensen met een migratieachtergrond

Persoonlijk contact in het ziekenhuis of thuis

Heb je een migratieachtergrond en kun je met een vraag niet bij je dokter terecht of wil je je verhaal aan iemand toevertrouwen? Dan brengt Kom op tegen Kanker je in contact met iemand met jouw culturele achtergrond.

Praat- en steungroep INAK

Praat- en steungroep INAK in Brussel

Vrouwen met kanker en hun naasten kunnen twee keer per maand deelnemen aan ontspannende activiteiten en warme gesprekken bij INAK in Brussel, dat wordt ondersteund door Kom op tegen Kanker.

Logo Life Iftar

Life Iftar

Als alles goed gaat, willen Kom op tegen Kanker, Vormingplus Citizenne en tal van andere organisaties tijdens de ramadan van 2021 samen de langste Life Iftar-tafel vormen. Lees meer

Nadat ik een dame tot aan haar dood begeleidde, wist ik: hier moet ik iets mee doen.

Latifa, coördinator van Mopa