Gepaste steun aan mensen met een migratieachtergrond

(Ex-)kankerpatiënten met een migratieachtergrond kunnen dankzij de steun van Kom op tegen Kanker hun verhaal kwijt bij zorgvrijwilligers met dezelfde achtergrond. Deze vrijwilligers zoeken ook mee naar antwoorden op de vragen die aan bod komen tijdens individuele gesprekken, koffienamiddagen of andere activiteiten.

Daarnaast ijvert Kom op tegen Kanker ervoor dat (ex-)kankerpatiënten met een migratieachtergrond een goede gezondheidszorg krijgen.

Koffiemoment voor Marokkaanse vrouwen

Koffienamiddagen voor Marokkaanse vrouwen

In samenwerking met de Vereniging voor Ontwikkeling en Emancipatie van Moslims organiseert Kom op tegen Kanker elke maand een gezellige, informele koffiebabbel voor Marokkaanse vrouwen.

Mensen met een migratieachtergrond

Persoonlijk contact in het ziekenhuis of thuis

Heb je een migratieachtergrond en kun je met een vraag niet bij je dokter terecht of wil je je verhaal aan iemand toevertrouwen? Dan brengt Kom op tegen Kanker je in contact met iemand met jouw culturele achtergrond.

Praat- en steungroep INAK

Praat- en steungroep INAK in Brussel

Vrouwen met kanker en hun naasten kunnen twee keer per maand deelnemen aan ontspannende activiteiten en warme gesprekken bij INAK in Brussel, dat wordt ondersteund door Kom op tegen Kanker.

Logo Life Iftar

Life Iftar

Kom op tegen Kanker en Hospitality Brussels slaan de handen in elkaar en organiseren tijdens de ramadan Life Iftars, een actie waarop mensen hun solidariteit met kankerpatiënten met een migratie-achtergrond kunnen tonen. In 2019 vinden er Life Iftars plaats in Antwerpen, Genk, Gent, Schaarbeek, Mechelen en Oostende. Lees meer

Nadat ik een dame tot aan haar dood begeleidde, wist ik: hier moet ik iets mee doen.

Latifa, coördinator van Mopa