Dries, onderzoeker UGent

Delen

‘De eerste vraag die mijn promotor me stelde bij de start van mijn doctoraat was: "Kan je goed met tegenslag om?" Ik heb als kind leukemie overwonnen en dacht dus dat ik best wel wat kon relativeren. Maar zijn vraag blijkt nu toch relevanter dan ik vermoedde.'

'Mijn onderzoek naar neuroblastoom, een zeer zeldzame en agressieve kinderkanker, is erg boeiend. Soms moet ik in het weekend werken om ervoor te zorgen dat de kankercellen die we onderzoeken niet afsterven. En als ik hier dan helemaal alleen rondloop in het onderzoekscentrum, dan geeft me dat echt een fantastisch gevoel. Dan voel ik dat ik het echt graag doe.'

'Soms is het echter ook heel frustrerend werk. We zijn nu 3,5 jaar verder en elke vraag die we sindsdien hebben opgelost, heeft telkens 5 nieuwe vragen opgeworpen. Je loopt en loopt, maar de finish lijkt steeds mee op te schuiven.'

'Daarom ben ik erg blij dat ik net een afwerkingsbeurs heb gekregen van Kom op tegen Kanker. Die zorgt ervoor dat ik nog een jaar extra krijg om mijn onderzoek af te ronden, een jaar langer dus om mee te helpen in de strijd tegen die verschrikkelijke ziekte.’

Thema's: Kinderen Onderzoek