De Pet op tegen Kanker 2023

Nieuwe editie De Pet op tegen Kanker met Gloria Monserez als boegbeeld

Delen

Het startschot voor de zesde editie van De Pet op tegen Kanker is gegeven! Dat is een bewustmakingsactie van Kom op tegen Kanker en Ketnet die kinderen én volwassenen wil sensibiliseren rond de problematiek van kanker bij kinderen. Tegelijk is het ook een campagne om geld in te zamelen door de verkoop van petten. Met de opbrengst worden allerlei initiatieven georganiseerd voor kinderen met kanker. Zo haalt Kom op tegen Kanker de kinderen even uit de sleur van hun ziekte.

Petpakket

Het boegbeeld van de campagne is dit jaar Ketnet-wrapper Gloria Monserez. Zij zingt het coole nieuwe campagnenummer Superheld en speelt samen met een aantal kinderen de hoofdrol in de hartverwarmende videoclip. De song en de clip ondersteunen de actie. Gloria ontwierp ook de tekening op de gloednieuwe pet tegen kanker, die de kinderen naar hun eigen smaak verder kunnen afwerken en inkleuren. Wie een petpakket koopt, steunt kinderen met kanker en hun families. Elk pakket bevat een kinderpet en textielstiften.

De Pet op tegen Kanker Gloria

Kinderen voor kinderen

Marc Michils, algemeen directeur Kom op tegen Kanker: 'De Pet op tegen Kanker is een echte kinderen-voor-kinderen-actie. Bij elke editie blijkt hoe sterk de actie leeft bij de Ketnetters. Door de pet op te zetten tonen ze zich solidair met kinderen die zelf of in hun nabije omgeving geconfronteerd worden met kanker. En met de opbrengst organiseren we leuke activiteiten voor kinderen met kanker, zodat ze hun ziekte even kunnen vergeten.​'

Gloria Monserez, boegbeeld De Pet op tegen Kanker: 'Ik vind De Pet op tegen Kanker een ongelofelijk belangrijke en mooie actie. Zo kunnen we kinderen die te maken krijgen met kanker, een hart onder de riem steken en laten zien dat ze niet alleen staan in hun strijd.'

Petnetdag

Het hoogtepunt van De Pet op tegen Kanker volgt op vrijdag 26 mei. Ketnet en Kom op tegen Kanker roepen alle kinderen op om die dag met hun pet op naar school te gaan. Ketnet wordt dan Petnet en doopt de dag om tot Petnetdag.

Hoe waardevol de steun van De Pet op tegen Kanker is, vertelt Elba. Zij is acht en kreeg een jaar geleden te horen dat ze leukemie heeft. Na vier maanden intensieve behandeling en strenge isolatie, kon ze mee op het vakantiekamp van Kom op tegen Kanker. En of Elba ervan heeft genoten opnieuw te kunnen spelen met leeftijdsgenootjes!

De Pet op tegen Kanker is een actie van Kom op tegen Kanker en Ketnet. Meer informatie over de actie vind je op Ketnetvoorouders.be en depetoptegenkanker.be. Er zijn voor het basisonderwijs ook educatieve pakketten met een gloednieuw spel beschikbaar.