header vakantiekamp herfst

Vakantiekamp 2021

Herfstvakantie 30/10-05/11

Ook kinderen met kanker willen graag met leeftijdsgenootjes op kamp gaan. Omdat zij tijdens de behandeling meestal niet mee kunnen met de jeugdbeweging, organiseert Kom op tegen Kanker elk jaar in juli een gratis kamp voor kinderen en jongeren van 6 tot 17 jaar met kanker.

Na de annulering in 2020 wegens de coronacrisis kon ook het vakantiekamp van 2021 niet doorgaan in de geplande periode begin juli. Maaaaaar ... er kwam wel degelijk een vakantiekamp, meer bepaald in de herfstvakantie, van zaterdag 30 oktober t.e.m. vrijdag 5 november.

Terugblik op 2021

Onze webmaster gaat mee op kamp en houdt ter plaatse een blog bij van de avonturen die we elke dag op kamp beleven. Lees nog eens mee wat we in 2021 beleefden!

vakantiekamp dag 1

Goed aangekomen!

Het vakantiekamp 2021 is gestart. Iedereen is veilig en wel aangekomen op de boerderij 'De Duinse Polders'. We werden ontvangen...

Strand en Halloween

Het weer was ons in de voormiddag goedgezind, het moment voor groep 1 en 4 om naar het strand te...

vakantiekamp 2021 dag 3

Crazy day!

Dag 3 op onze boerderij. Het was een gekke dag vandaag. Kippen die gaan vliegen. Ganzen op een speelbord. Sinterklazen...

vakantiekamp 2021 dag 4 frietjes

Frietjesdag!

Vandaag 'Frietjesdag'. Deze middag kwam de frietmobiel langs en serveerde zoals elk jaar overheerlijke frietjes. En dat het gesmaakt heeft...

vakantiekamp dag 5 2021

Blussen op de boerderij

Een beetje zomer! Al van bij het ochtendgloren kwam een stukje zomer binnen. De zon riep iedereen naar buiten. Er...

vakantiekamp 2021 dag 6

Feest!

Groot feest, een hele dag lang. Vandaag vieren we het feest van vriendschap en plezier. De boerderij gaat uit zijn...

Zelf mee op kamp?

Een kankerbehandeling bij kinderen duurt gemiddeld twee jaar. In deze periode kunnen ze meestal niet met de klas of jeugdbeweging op kamp wegens een te groot infectiegevaar. Om de kinderen toch even uit de ziekenhuissfeer te halen, organiseert Kom op tegen Kanker voor hen al sinds 1989 elk jaar een speciaal kamp.  

Het vakantiekamp is een gecamoufleerd ziekenhuis: artsen en verpleegkundigen gaan gewoon mee. Zo krijgen de kinderen ook op kamp de nodige medische zorgen. Een uitgebreide ploeg koks zorgt elke dag voor maaltijden op maat van elk kind. Lees meer 

Bekijk de begeleidingsploeg van 2021

Uit respect voor de privacy van de kinderen vraagt Kom op tegen Kanker om de foto’s op deze webpagina alleen voor privégebruik te bewaren en niet te verspreiden via de sociale media of andere kanalen.

Ben je als journalist of redacteur op zoek naar beeldmateriaal om een artikel over het vakantiekamp te illustreren? Neem dan contact op met persverantwoordelijke Karen Vandenplas, tel. 02 227 69 69, info@komoptegenkanker.be.

Met dank aan

Het kamp is een samenwerking tussen de kinderoncologie-afdelingen van het UZ Antwerpen, het UZ Brussel, het UZ Gent, het UZ Leuven en Kom op tegen Kanker. Daarnaast kunnen we rekenen op de trouwe steun van:

logo's vakantiekamp 2021