Vakantiekamp

Van 29 juni tot 5 juli 2019

Ook kinderen met kanker willen graag met leeftijdsgenootjes op kamp gaan. Omdat zij tijdens de behandeling meestal niet mee kunnen met de jeugdbeweging, organiseert Kom op tegen Kanker elk jaar in juli een gratis kamp voor kinderen en jongeren van 6 tot 17 jaar met kanker.

Live vanop kamp

Onze webmaster is mee op kamp en houdt ter plaatse een blog bij van de avonturen die we elke dag op kamp beleven. Lees mee!

Vakantiekamp: we zijn vertrokken!

Alle robots zijn goed aangekomen in het heelal van Spa. Ze werden ontvangen door de professor en zijn robots. Ondanks de...

Waterpret

Vakantiekamp dag 2: waterpret

Dag twee van het kinderkamp stond in het teken van waterpret en toneel. Omdat het de laatste echt warme dag...

2019_vakantiekamp_raket_afvuren_groep1

Vakantiekamp dag 3: raketten, sluipspelen en bezoekjes aan Spa

De oogjes gingen vandaag al wat moeilijker open, maar éénmaal open begonnen ze te stralen. Op het programma stond een...

2019_vakantiekamp_groepsfoto

Vakantiekamp dag 4: wij zijn bij de brandweer

Vandaag hadden we fijn bezoek van de brandweer uit Antwerpen. Alle brandjes werden geblust en we reden rond in een brandweerwagen....

2019_vakantiekamp_blijoog

Vakantiekamp dag 5: nooit meer naar huis

'Ik wil nooit meer naar huis', roept een jongen uit groep 3 als ik hem vraag hoe het gaat op kamp....

2019_vakantiekamp_ketnetband2

Vakantiekamp dag 6: feest

Feest, feest, feest... Dat was dag zes. In de voormiddag de laatste ploegactiviteiten. In de namiddag een waaier van workshops...

Wie gaat er mee deze zomer?

Cindy, coördinator Kinderwerking

Benieuwd welke lieve en handige robots ik zal mogen ontmoeten op kamp?! Een robot om de kousen van mijn vriend op te ruimen? Een robot om chocoladetaart te maken? Een robot die thuis rondslingerend speelgoed verzamelt? Een robot die af en toe een deugddoende hoofdmassage geeft? Een robot die mijn brievenbus tijdig leegt? Een robot zodat ik kan ruiken? Laat maar komen, ik kijk ernaar uit!

Terugblik op 2018

Vorige zomer beleefden 87 kinderen de tijd van hun leven op ons kamp. Het tv-programma 'Het Journaal' kwam op bezoek en zag hoe goed iedereen zich amuseerde. Ook onze fotograaf zag alleen maar blije gezichten.

Polonaise vakantiekamp
De polonaise
Vakantiekamp monitoren 2018
De monitoren
Vrijwilligers vakantiekamp koks
De koks
Vrijwilligers vakantiekamp verpleegkundigen
De verpleegkundigen
Webmaster
De webmaster

Uit respect voor de privacy van de kinderen vraagt Kom op tegen Kanker om de foto’s op deze webpagina alleen voor privégebruik te bewaren en niet te verspreiden via de sociale media of andere kanalen.

Ben je als journalist of redacteur op zoek naar beeldmateriaal om een artikel over het vakantiekamp te illustreren? Neem dan contact op met persverantwoordelijke Karen Vandenplas, tel. 02 227 69 69, info@komoptegenkanker.be.

Veelgestelde vragen

Een kankerbehandeling bij kinderen duurt gemiddeld twee jaar. In deze periode kunnen ze meestal niet met de klas of jeugdbeweging op kamp wegens een te groot infectiegevaar. Om de kinderen toch even uit de ziekenhuissfeer te halen, organiseert Kom op tegen Kanker voor hen al sinds 1989 elk jaar een speciaal kamp.  

Het vakantiekamp is een gecamoufleerd ziekenhuis: artsen en verpleegkundigen gaan gewoon mee. Zo krijgen de kinderen ook op kamp de nodige medische zorgen. Een uitgebreide ploeg koks zorgt elke dag voor maaltijden op maat van elk kind. Lees meer 

Met dank aan

Het kamp is een samenwerking tussen de kinderoncologie-afdelingen van het UZ Antwerpen, het UZ Brussel, het UZ Gent, het UZ Leuven en Kom op tegen Kanker. Ook een super dikke merci aan Raphaël Van den Steen en Marie-Thérèse Doms uit Meise. Daarnaast kunnen we rekenen op de trouwe steun van:

Logo's sponsors vakantiekamp