Vakantiekamp

Van 29 juni tot 5 juli 2019

Ook kinderen met kanker willen graag met leeftijdsgenootjes op kamp gaan. Omdat zij tijdens de behandeling meestal niet mee kunnen met de jeugdbeweging, organiseert Kom op tegen Kanker elk jaar in juli een gratis kamp voor kinderen en jongeren van 6 tot 17 jaar met kanker.

Save the date: 29 juni tot en met 5 juli

We are the robots.

Dankzij de bits en bytes op onze harde schijf spreken wij duizend talen en kunnen wij de moeilijkste raadsels oplossen. Achter onze stoere blikken borstkas schuilt een uitmuntende mechaniek van draadjes en radertjes die ervoor zorgt dat wij kunnen rollen, springen en vliegen als de beste. Wist je dat wij zelfs kunnen dansen? Even opwinden, de olie verversen en … shaken!

Vergis je niet, onze prioriteit is de mensen helpen. En geloof ons, die kunnen af en toe wat hulp gebruiken.

Ma-bot, pa-bot en caoutchouc-bot zullen hun mechanische handen vol hebben deze zomer …

Robot

Wie gaat er mee deze zomer?

Cindy, coördinator Kinderwerking

Benieuwd welke lieve en handige robots ik zal mogen ontmoeten op kamp?! Een robot om de kousen van mijn vriend op te ruimen? Een robot om chocoladetaart te maken? Een robot die thuis rondslingerend speelgoed verzamelt? Een robot die af en toe een deugddoende hoofdmassage geeft? Een robot die mijn brievenbus tijdig leegt? Een robot zodat ik kan ruiken? Laat maar komen, ik kijk ernaar uit!

Terugblik op 2018

Vorige zomer beleefden 87 kinderen de tijd van hun leven op ons kamp. Het tv-programma 'Het Journaal' kwam op bezoek en zag hoe goed iedereen zich amuseerde. Ook onze fotograaf zag alleen maar blije gezichten.

Polonaise vakantiekamp
De polonaise
Vakantiekamp monitoren 2018
De monitoren
Vrijwilligers vakantiekamp koks
De koks
Vrijwilligers vakantiekamp verpleegkundigen
De verpleegkundigen
Webmaster
De webmaster

Uit respect voor de privacy van de kinderen vraagt Kom op tegen Kanker om de foto’s op deze webpagina alleen voor privégebruik te bewaren en niet te verspreiden via de sociale media of andere kanalen.

Ben je als journalist of redacteur op zoek naar beeldmateriaal om een artikel over het vakantiekamp te illustreren? Neem dan contact op met persverantwoordelijke Karen Vandenplas, tel. 02 227 69 69, info@komoptegenkanker.be.

Veelgestelde vragen

Een kankerbehandeling bij kinderen duurt gemiddeld twee jaar. In deze periode kunnen ze meestal niet met de klas of jeugdbeweging op kamp wegens een te groot infectiegevaar. Om de kinderen toch even uit de ziekenhuissfeer te halen, organiseert Kom op tegen Kanker voor hen al sinds 1989 elk jaar een speciaal kamp.  

Het vakantiekamp is een gecamoufleerd ziekenhuis: artsen en verpleegkundigen gaan gewoon mee. Zo krijgen de kinderen ook op kamp de nodige medische zorgen. Een uitgebreide ploeg koks zorgt elke dag voor maaltijden op maat van elk kind. Lees meer 

Met dank aan

Het kamp is een samenwerking tussen de kinderoncologie-afdelingen van het UZ Antwerpen, het UZ Brussel, het UZ Gent, het UZ Leuven en Kom op tegen Kanker. Ook een super dikke merci aan Raphaël Van den Steen en Marie-Thérèse Doms uit Meise. Daarnaast kunnen we rekenen op de trouwe steun van:

Logo's sponsors vakantiekamp