De Kankerlijn

De Kankerlijn is de vraag- en meldingslijn van Kom op tegen Kanker. Iedereen kan er terecht voor een anoniem luisterend oor, deskundig advies of een bemoedigend gesprek. Je kunt er ook melden wanneer je met problemen wordt geconfronteerd. Op basis van die meldingen kan Kom op tegen Kanker daarna nog beter opkomen voor de belangen van patiënten.

Het professionele team van de Kankerlijn staat elke werkdag klaar om (ex-)kankerpatiënten en mensen in hun omgeving via telefoon, e-mail of chat te helpen. Complexe vragen of problemen over de medische, psychologische, sociale en juridische aspecten van kanker leggen de medewerkers voor aan een kankerspecialist of een team van experts. 

De Kankerlijn in cijfers

De Kankerlijn werd in 2022 meer dan 1800 keer gecontacteerd. Enkele opvallende vaststellingen.

  • Bijna de helft van de oproepen gaat over psychisch-emotionele vragen.
  • 57 % van de contacten verloopt digitaal.
  • Heel veel vragen gaan over borstkanker.
  • Ongeveer twee op de drie oproepers zijn vrouwen. Dat is opvallend, aangezien meer mannen dan vrouwen kanker krijgen.

Lees meer over de cijfers en realisaties van de Kankerlijn in 2022

We nemen de tijd en ruimte om echt naar iemand te luisteren, zodat mensen niet het gevoel hebben dat ze de zoveelste in de rij zijn.

Amber De Meyere

Medewerker Kankerlijn

Amber, medewerker Kankerlijn

Zet de Kankerlijn mee in de kijker

Om de Kankerlijn van Kom op tegen Kanker te promoten kun je het logo en videomateriaal gebruiken op je eigen kanalen. Werk je liever met de brochure of de affiche? Bestel ze via onze site en we leveren ze zo snel mogelijk.

Tags: Praten