Verzorgen

Patiënten en naasten steunen

Verzorgingsactiviteiten Kom op tegen Kanker

Verzorgingsactiviteiten

Onder de noemer Look good, feel better organiseert Kom op tegen Kanker op verschillende locaties workshops over verzorging en make-up. Wie er goed uitziet, voelt zich meestal ook beter. Er zijn ook workshops voor mannen en kinderen.

Zorghuis

Zorghuizen

Niet alle kankerpatiënten kunnen tijdens hun behandeling een beroep doen op familie of mensen in hun omgeving om mee voor hen te zorgen. Daarom kunnen ze dankzij de steun van Kom op tegen Kanker tijdelijk terecht in een zorghuis.

Palliatieve zorgen

Palliatieve zorg

Wanneer genezen niet meer mogelijk is, kan palliatieve zorg de kwaliteit en het comfort van de patiënt en zijn naasten verbeteren. Kom op tegen Kanker steunt daarom al jaren heel wat verschillende initiatieven in de palliatieve sector.

Infosessie over kanker op het werk

Steun op het werk

Ook op de werkvloer komen mensen meer en meer in contact met kanker. Dat brengt specifieke uitdagingen met zich mee. Daarom biedt Kom op tegen Kanker steun met informatie-, trainings- en inspiratiesessies over kanker op de werkvloer.

Steun bij onderwijs

Onderwijs

Kinderen en jongeren met kanker zijn soms lang in behandeling. Dat mag geen ingrijpende gevolgen hebben op hun studies. Daarom ondersteunt Kom op tegen Kanker iedereen die door kanker niet naar school kan, van kleuters tot studenten in het hoger onderwijs.

Transmurale zorg

Transmurale zorg betekent letterlijk 'zorg over de muren heen'. Kom op tegen Kanker wil ervoor zorgen dat verschillende zorgverleners vlot samenwerken zodat patiënten op elk moment en overal de zorg krijgen die ze nodig hebben.

Recht op informatie

Goede informatie over kanker

Volgens Kom op tegen Kanker heeft elke kankerpatiënt het recht om eerlijk, tijdig, volledig, in een voor hem verstaanbare taal en op een begrijpelijke manier geïnformeerd te worden.