Kanker verzachten

Wat deed Kom op tegen Kanker in 2022?

banner je geld goed besteed verzachten

Er even tussenuit

Na enkele coronajaren kon het weer. In 2022 organiseerde Kom op tegen Kanker weer een reeks gratis ontspannende activiteiten voor kankerpatiënten en/of hun naasten. 72 kinderen en jongeren van 6 tot 17 jaar met kanker gingen meer op vakantiekamp en 20 jongvolwassenen tussen 16 en 35 jaar genoten van een vakantieweek aan zee. Daarnaast was er ook een gezinsdag en een brussendag en -weekend voor broers en zussen van kinderen met kanker.

Lees alles wat we doen rond ontspannen voor patiënten en naasten

Gezinsdag 2022
Dag tegen Kanker 2022

Warme, vernieuwde Dag tegen Kanker

Kanker draag je niet alleen. Dat was op 20 oktober 2022 de boodschap van onze nieuwe, warme campagne op de Dag tegen Kanker.
En dat bewezen we massaal: zo’n 375.000 zorgverleners en sympathisanten droegen solidair het gele lintje, op onze sociale media bereikten we met het lintje meer dan 850.000 mensen. Zo toonden we aan kankerpatiënten en hun omgeving dat ze er echt niet alleen voor staan. 

Herbeleef editie 2022

Wat deden we nog rond kanker verzachten in 2022? Enkele voorbeelden:

Financiële steun

Via het Kankerfonds gaf Kom op tegen Kanker vorig jaar 904.870 euro financiële steun aan kankerpatiënten die door hun ziektekosten in de problemen komen.

23.000 gesprekken

De zorgvrijwilligers van Kom op tegen Kanker zijn op vaste momenten aanwezig in meer dan 40 ziekenhuizen. Hierdoor kunnen kankerpatiënten hun verhaal eens vertellen aan iemand anders dan hun partner, familieleden of het ziekenhuispersoneel. In 2022 voerden 178 ziekenhuisvrijwilligers zo'n 23.000 gesprekken met kankerpatiënten en hun naasten.

Kankerlijn: 1828 contacten

Onze Kankerlijn hielp vorig jaar 1828 mensen die ons contacteerden voor een luisterend oor, deskundig advies of informatie over medische, psychologische, sociale en juridische aspecten van kanker. Sinds 2022 kunnen mensen bij de Kankerlijn ook terecht in het Marokkaans-Arabisch en Berbers.

Tweede editie Life Iftars

Op zaterdag 23 april vonden er in zeven steden voor de tweede keer Life Iftars plaats. Mooie, warme momenten van solidariteit voor alle families die getroffen zijn door kanker.

Activiteiten voor kankerpatiënten

Samen met lokale partners organiseert Kom op tegen Kanker doorheen het jaar en over heel Vlaanderen info- en ontmoetingsmomenten en ook workshops verzorging en make-up voor kankerpatiënten. In 2022 namen 1368 mensen deel aan de info- en ontmoetingsmomenten en 550 aan de workshops Look good, feel better.

Help mee in onze strijd tegen kanker