Help mee als vrijwilliger

Praten met vrijwilligers in het ziekenhuis

De zorgvrijwilligers van Kom op tegen Kanker zijn op vaste momenten aanwezig in meer dan 40 ziekenhuizen. Hierdoor kunnen kankerpatiënten hun verhaal eens vertellen aan iemand anders dan hun partner, familieleden of het ziekenhuispersoneel.

Samen voeren de zorgvrijwilligers van Kom op tegen Kanker jaarlijks enkele tienduizenden gesprekken met kankerpatiënten of hun naasten. De vrijwilligers zijn een luisterend oor, informeren, verwijzen door en kunnen eventuele problemen signaleren. Ze hebben bovendien bijzondere aandacht voor mensen in een moeilijke sociale situatie, patiënten met financiële problemen of met weinig opvang.

Voor de zorgvrijwilligers in contact komen met kankerpatiënten of hun naasten krijgen ze een basisopleiding van de vrijwilligersschool van Kom op tegen Kanker. Ook daarna krijgen ze nog coaching van Kom op tegen Kanker.

Zorgvrijwilliger Kom op tegen Kanker

Spreek met vrijwilligers in jouw ziekenhuis

Heb je nood aan een gesprek met zorgvrijwilligers? Ontdek waar en wanneer ze aanwezig zijn in het ziekenhuis waar jij of een naaste wordt behandeld.

Steun voor allochtonen met kanker

Vind vrijwilligers met migratieachtergrond

Je hebt een migratieachtergrond en wilt je verhaal toevertrouwen aan iemand? Dan brengt Kom op tegen Kanker je in contact met iemand met jouw culturele achtergrond.

Vrijwilliger in ziekenhuis

Word ook vrijwilliger in een ziekenhuis

Als vrijwilliger in een ziekenhuis maak je tijd en ruimte voor een warm, menselijk contact met kankerpatiënten. Je hebt geen medische of verzorgende taken.

De gesprekken zijn vaak heftig, maar soms ook grappig.

Marien, zorgvrijwilliger bij Kom op tegen Kanker
Tags: Praten