Stretchen

Overgewicht voorkomen

Gezonde levensstijl

Je kunt niet vermijden dat je misschien kanker krijgt, maar je kunt wel het een en ander doen om het risico te verkleinen, zoals het streven naar een gezond gewicht. Kom op tegen Kanker wil de volgende jaren dan ook focussen op gezond eten en veel bewegen, om zo het risico op kanker als gevolg van overgewicht te verminderen. 

Hoe willen we dat doen? 

Gewicht
  • Beleid beïnvloeden

We streven naar maximale gezondheidswinst – zeker voor de kwetsbaren – door via beleidswerk overgewicht als veroorzaker van kanker aan te pakken.  

In onze blog: Een gezond gewicht is een gedeelde verantwoordelijkheid, lees je waarom Kom op tegen Kanker pleit voor beleidsmaatregelen die gezonde voeding toegankelijker en vanzelfsprekender maken. We ijveren ook voor een passende behandeling voor mensen met gewichtsproblemen. 

  • Informeren en sensibiliseren 

Via communicatie willen we mensen aanzetten tot een gezondere levensstijl. Gezond eten, minder stilzitten en meer bewegen helpt om het risico op overgewicht en dus ook op kanker te verkleinen. In de blog: De boost van bewegen lees je meer over de gezondheidsvoordelen van bewegen. 

Gezond eten, dat is veel groenten en fruit eten, weinig rood en bewerkt vlees en zo veel mogelijk volkorenproducten. Over het nut van volkorenproducten kun je meer lezen in de blog: Volkoren is beter, maar laat je niet misleiden

Meer weten over gezond eten? Klik hier.

Meer weten over bewegen? Klik hier.

Bos
  • Financiering van preventieprojecten 

Kom op tegen Kanker financiert preventieprojecten die het risico op kanker sterk kunnen terugdringen. In onze call voor projecten voor 2022 gingen we ook actief op zoek naar projecten in verband met overgewicht/obesitas. 

Kom op tegen Kanker kan en doet het niet alleen. We werken samen met diverse Vlaamse, Belgische, Europese en internationale coalities, want SAMEN staan we sterker. Lees meer